Het EK 2016 is beland in de knock-out fase. Tijd om de balans op te maken van de ploegen die een goede indruk hebben achtergelaten. Wie zijn de kanshebbers op de Europese titel?

Wij vinden dat Duitsland in de groepsfase niet extreem dominant heeft gespeeld, maar wel heeft laten zien dat zij bij vlagen een tegenstander hun wil op kunnen leggen. Pas tegen Slowakije in de achtste finales liet Duitsland zien waarom het regerend wereldkampioen is. Met dominant spel in de opbouw zorgen ze ervoor dat ze met een unieke 1-2-2-6 formatie kunnen aanvallen. Waarbij Neuer als keeper een grote rol speelt in de opbouw van Duitsland. Kroos en Khedira het spel van links naar rechts verplaatsen met splijtende passes. Aan de buitenkant spelen de opkomende backs waarbij de combinatie gezocht kan worden met Draxler, Ozil en Muller aan de binnenkant van het veld.

Coach Low heeft daarbij in de laatste wedstrijd gekozen voor een echte diepe spits, Mario Gomez. Hierdoor wordt het spel dieper en langer gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de Duitsers op de helft van de tegenstander meer ruimte hebben om te voetballen en een goede aanval op te zetten. Benieuwd hoe ze het gaan doen tegen Italie, maar vooral wat Italie ertegenover gaat zetten. Druk zetten vooruit, of het vertrouwde spel spelen door achteruit te leunen en vanuit de counter aan te sluiten. Bekijk hier onze analyse: