Toppers kun je opleiden

Een paar weken terug gaven we al enkele tips voor het nieuwe Nederlands elftal, zodat dit team er hopelijk wel bij is bij het EK in 2020. Maar ook op de lange termijn moet er iets veranderen, zodat Oranje in de toekomst weer structureel bij de wereldtop zal behoren. Om daar voor te zorgen dient er goed naar de jeugdopleiding te worden gekeken. Ook daar moet iets veranderen, zodat we weer veel wereldtoppers voortbrengen. Vandaag deel II.

- Laat je inspireren door topspelers

Kijk naar wereldtoppers en maak hun kwaliteiten trainbaar. Je kunt het type speler dat je wilt opleiden, opleiden. Iemand kan dan niet meteen zo goed dribbelen als Messi, maar je kunt wel trainen op zijn kwaliteiten. Dat geldt ook voor het verdedigen van Ramos of de steekbal van Isco. In Nederland lopen genoeg spelers rond die opgeleid kunnen worden tot wereldspelers, maar dan moet er wel het maximale uit hen worden gehaald.

- Welvaart heeft zijn keerzijde

Nederland behoort tot de rijkste landen van de wereld. Welvaart heeft zijn keerzijde wat betreft het naar bovenhalen van de absolute wil. In andere landen kan voetbal een ontsnapping uit de armoede zijn. Wij moeten ons gelukkig prijzen met onze welvaart, maar zijn wel over gefaciliteerd en georganiseerd. Op iedere hoek in Nederland ligt een kunstgrasveldje waar er gevoetbald kan worden. Van plassen, putten en scheve stoeptegels op je voetbalveldje word je mentaal sterk. Om weer bij te top te gaan behoren, moet er iets veranderen in de mindset. Daarvoor kan er geput worden uit deze tips en die van vorige week lhttp://ow.ly/ueG730gCu0Q.