Tips voor voeding tijdens een training

Glucose voor een energieboost

Een goede voetballer kan niet zonder gezonde voeding. Om tot prestaties op het veld te komen is het van groot belang om op het juiste moment het juiste voedsel tot je te nemen. Anders kan het zomaar zo zijn dat je tijdens een wedstrijd of training zonder energie komt te zitten, en dat wil je niet. Ook in de laatste minuut wil je nog net zo hard achter een bal aan kunnen rennen als in de eerste. Maar wat is juiste voeding en wanneer dien je dit tot je te nemen? Vandaag, in tips van personal trainer en voedingsdeskundige Miraldo van Genderen, tips voor de perfecte voeding tijdens een training.

- Heb je de dag voor de training een goede glycogeenvoorraad aangelegd door een koolhydraatrijke maaltijd te nuttigen? Dan zit het vermoedelijk met je energieniveau wel snor en kun je als het goed is een flinke inspanning van 1,5 uur leveren.

- Is je training langer dan 1,5 uur of speel je een zware wedstrijd (met verlenging), dan kun je altijd tussendoor je voorraad glycogeen aanvullen met koolhydraat in de vorm van 50 à 60 gram glucose of fructose. Deze suikers worden vlot opgenomen in het lichaam en geven je snel extra energie. Denk bijvoorbeeld aan Dextro Energy of aan een sportdrank als Aquarius.