El Khayati – van de havens naar het WK

Abdelnasser El Khayati behoort dit seizoen tot een van de smaakmakers van de Eredivisie. De middenvelder van ADO Den Haag speelt zo goed dat hij misschien wel kans maakt om met Marokko deel te nemen aan het WK van komende zomer. Dat zou het sprookje van de nu 28-jarige El Khayati compleet maken; niet zo gek lang geleden werkte hij in de nacht nog in de havens van Rotterdam en leek een carrière als profvoetballer uitgesloten. Hij leerde van de hobbels in zijn leven.

- Ooit was El Khayati een talentvolle speler in de jeugdopleidingen van Excelsior en PSV. Uiteindelijk maakte hij de jeugdopleiding niet af. Hij probeerde het nog wel bij FC Den Bosch en NAC Breda, maar een doorbraak in het profvoetbal bleef uit.

- El Khayati ging aan de slag in de havens en begon te voetballen bij de amateurs van Kozakken Boys, in de toenmalige topklasse. Daar kwam bij hem het besef dat het zijn van profvoetballer heel bijzonder is. Hij werd bewust van zijn fouten in de jeugdopleiding, hield zichzelf een spiegel voor en was zelfkritisch. Zijn mentaliteit veranderde, mocht hij een nieuwe kans krijgen dan zou hij deze willen pakken.

- Via Jimmy Floyd Hasselbaink kwam hij terecht bij Queens Park Rangers in Engeland. Nu speelt hij bij ADO Den Haag en heeft hij zijn laatste kans als profvoetballer gepakt. Gevormd in de haven, de hobbels maakten hem tot de strijder en voetballer die hij nu is.

Tegenslag maakt je sterker, ben je het daar mee eens? Welke hobbels heb jij al ervaren die je later verder hebben gebracht?