In onze nieuwe rubriek 'tips voor de voetbalcoach' geven we graag coaches die de teams bij de wedstrijd op zaterdag of zondag begeleiden de juiste handvatten mee om de spelers zo goed als mogelijk te begeleiden bij het ontwikkelen van hun voetbalkwaliteiten. We hebben dit keer 5 voetbaltips uitgeschreven na aanleiding van de geweldige Europese week van Ajax na 4-1 winst op Olympique Lyon en Juventus op AS Monaco.

Voor deze keer hebben we de volgende tips voor je geselecteerd:

Tip #1

Ajax-Lyon was een prachtige wedstrijd. Ajax verdedigde overal op het veld agressief op de bal in plaats van terug te lopen naar eigen helft.

Tip #2

De keeper en verdedigers van Lyon kregen weinig tijd voor de opbouw en werden gedwongen tot het spelen van de lange bal. Ajax won vervolgens bijna alle duels en liet Lyon geen moment in zijn kracht komen.

Tip #3

Schöne, Ziyech en Klaassen zijn prima voetballers, maar ook geweldige teamspelers wanneer er gejaagd en getackeld moet worden.

Tip #4

Monaco-Juventus was ook een prachtige wedstrijd. De Italianen verdedigden 90 minuten uiterst georganiseerd en gedisciplineerd.

Tip #5

Mandzukic, spits bij o.a. Bayern Munchen en Atletico Madrid, cijferde zich volledig weg door als 'valse' linksbuiten heel veel verdedigend werk op te knappen voor de verschilmakers.