In onze nieuwe rubriek 'tips voor de voetbalcoach' geven we graag coaches die de teams bij de wedstrijd op zaterdag of zondag begeleiden de juiste handvatten mee om de spelers zo goed als mogelijk te begeleiden bij het ontwikkelen van hun voetbalkwaliteiten. We hebben dit keer 5 voetbaltips uitgeschreven die je kunt gebruiken als voorbereiding en tijdens het coachen van je ploeg tijdens de wedstrijd.

Voor deze keer hebben we de volgende tips voor je geselecteerd:

Tip #1

Soms is goed niet goed genoeg om wedstrijden te winnen en wordt iedere fout afgestraft met een tegengoal.

Tip #2

Blijf positief, speel zonder angst en help elkaar juist onder moeilijke omstandigheden.

Tip #3

Maximaal presteren als team betekent niet alleen goed voetballen maar juist de bereidheid hebben om keihard te blijven werken.

Tip #4

Speel vanuit je kracht, zowel als individu, maar ook als team. Doe de dingen waar je goed in bent. Als coach begint dit met 'positief coachen'. Jij moet het goede voorbeeld laten zien zodat andere kunnen volgen.

Tip #5

Hou je team bij elkaar en voorkom dat de afstanden tussen de linies te groot worden. Als dit wel gebeurd, leg dit dan uit in bijvoorbeeld de rust. Zorg dan ook dat je met een tactiek speelt die het toelaat om te 'hergroeperen' en niet constant vooruit druk wilt zetten.