Voetbalomgeving

Het idee

Voetbalomgeving is een initiatief van drie gepassioneerde sportmensen, met een liefde voor voetbal en vernieuwing! Door de (inter)nationale ontwikkelingen binnen de voetbalsport te volgen, interactie met onze doelgroepen te stimuleren en innovatie van andere sporten te gebruiken, ontstaat er een andere kijk op voetbal en leren. Voetbalomgeving is een online kennisplatform die voetbalspelers én -trainers de mogelijkheid biedt om hun voetbalintelligentie naar een hoger niveau te brengen. Onder voetbalintelligentie verstaan wij niet alleen de kennis van voetbal, maar ook de sociale, praktische vaardigheden en maatschappelijke verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken. Wij bieden onze diensten aan onder het internetlabel Voetbalomgeving.nl.

Visie

Voetbalomgeving is de nationale ontmoetingsplek voor alle betrokkenen bij het jeugdvoetbal; o.a. jeugdspelers/sters, jeugdtrainers/-sters en coaches van alle leeftijden en alle niveaus. Het opdoen van kennis, delen van praktijkervaring, stellen van vragen en het ontmoeten van nieuwe mensen in een leuke omgeving vormt het uitgangspunt. Voetballers zijn slim, zoeken uitdaging, succes en willen bovenal hun eigen keuzes kunnen maken. Door een veilig sportklimaat te creëren en jeugdspelers de hoofdrol te laten spelen in hun eigen ontwikkeling, krijgen jeugdspelers wat ze verdienen.

Missie

Als Voetbalomgeving staan we voor kwaliteit. Alles is gericht op het behalen van een z’n hoog mogelijk niveau. De functionaliteiten zijn zo ingericht dat alles zo gemakkelijk gaat dat de klant zich puur en alleen kan bezig houden met de inhoud van het voetbal. Voetbalomgeving zal zich alleen bezig houden met inhoudelijke vragen op het gebied van voetbal en zal het nieuws rondom de voetbalwereld aan sites als voetbalzone.nl etc. overlaten. Onze vraagbank is niet bedoeld voor relschoppers of ‘spammers’ en hier zal Voetbalomgeving streng toezicht op houden. Door middel van artikelen, oefeningen, video’s en een interactieve vraagbank staat Voetbalomgeving voor het ontwikkelen van je individuele kennis en deze te delen met collega- trainers en spelers.

Bevestiging

De uitzending van Studio Voetbal van 28 juli bevestigde onze visie.
Het Ajax uit de jaren 70 werd door toptrainer Co Adriaanse als voorbeeld gesteld. Een team van voornamelijk Amsterdamse spelers, ontwikkelde zich tot een succesformatie. De basis werd gelegd tijdens hun jeugdjaren, waarbij spelen op straat niet alleen het gebrek aan trainingsfaciliteiten compenseerde, maar ook de persoonlijke ontwikkeling onder moeilijke omstandigheden stimuleerde. Beter bekend bij ons als “Do-It-Yourself-Learning”.

Initiatiefnemers

De drie initiatiefnemers van dit concept zijn Dennis van den IJssel & Akke Pennin.

Dennis van den IJssel

Dennis van den IJssel - Expert

Mijn naam is Dennis van den IJssel. Ik ben 41 jaar jong, getrouwd, vader van twee kinderen en woonachtig in het Westen van Nederland, het Groene Hart . Als trainer, coach, docent en ondernemer ben ik beroepsmatig en fulltime actief binnen de voetbalsport. Ik ben heel blij van mijn hobby en passie mijn werk te hebben kunnen maken. Als jeugdtrainer/coach hebik ervaring opgedaan bij Ajax, ADO Den Haag, Alphense Boys en ARC; als hoofdtrainer bij ARC en CSW! Momenteel ben ik werkzaam als hoofd opleidingen bij cvv De Jodan Boys. Na mijn studie aan de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding) ben ik werkzaam geweest binnen het voortgezet onderwijs.

Akke Pennin

Pasfoto Akke

Akke Pennin is net zoals Olivier Ponsioen geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Na de basisschool heeft hij op de middelbare school (Ashram College) HAVO (Economie & Maatschappij) afgerond in de nominale tijdsduur van vijf jaar. Nadien is hij de HBO studie Bedrijfseconomie aan de Hoge Economische School (HES) van Amsterdam gestart en heeft deze afgerond. Verder is hij gek van voetbal en heeft hij vroeger op hoog (amateur) niveau gespeeld in de jeugd van de voetbalclubs A.R.C. & Alphense Boys. Sinds zijn vijftiende is hij voetbaltrainer bij voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. De eerste twee jaar als assistent-trainer, de laatste drie jaar als hoofdtrainer.